Godhetsaksjon på Spjelkavik VGS

"Går i halvsøvne ut fra norsktimen til skapet for å hente matteboka.  Der henger det en twist og en lapp klistra på «Stå på i dag, du er verdifull!»….. Å jeg bare eeee, hvem gjorde det?  -Tror det er de folka på det derre kristen Laget-greia. Å jeg bare, what? Trodde de bare satt inn på rommet sitt og ba jeg"

Fra venstre: Daniel Hatletvedt, Randi Johanne Sæther, Helene Lillestøl, Kristina Ødegård

Fra venstre: Daniel Hatletvedt, Randi Johanne Sæther, Helene Lillestøl, Kristina Ødegård

Før jul tok gjengen på Spjelkavik VGS tak og hengte opp lapper og en twist rundt på litt tilfeldige skap på skolen.

– Jeg kikka meg litt rundt og lurte på om noen så meg, men det var egentlig ikke så skummelt, mest gøy, sier Daniel Hatletvedt, leder for skolelaget.
– Jeg tror det var ganske mye hyggeligere for folk enn det var stress for oss å henge opp lappene. Folk var litt overraska og lurte på hvem som hadde gjort det, og noen ble kanskje litt overraska når de skjønte det var Laget, de trodde ikke vi gjorde sånn. Det er jo ikke forkynning, men bare noe hyggelig en gjør for folk.

– Jeg syns det var kjekt, fordi det var noe litt annerledes, som en ikke gjør til vanlig, og de som fikk lappene blei overraska og glade tror jeg, men kanskje de syntes det var litt rart siden det ikke er så vanlig, sier Helene Lillestøl.

– Jeg fikk ikke så mange tilbakemeldinger på det, men det var fint å kunne gjøre noe positivt for andre sin hverdag. Jeg tror det er bra at Laget er mer synlige på skolen og ikke bare er gjengen som sitter i et klasse- rom hver mandag, forteller Randi Johanne Sæther. Begge er med i skolelaget.

Til våren skal Godhetsuka arrangeres med Laget, GodhetNorge, Ny Generasjon og flere menigheter. Det blir en uke der målet er å spre godhet rundt der man er, og mange Lag som Vika har gira seg på det allerede.

– Det hadde vært gøy å gjøre noe lignende igjen, kanskje noe for alle på hele skolen eller personalet, dele ut boller eller henge opp lapper på alle skapene kanskje? sier Kristina Ødegård engasjert.

– Det her var veldig gøy, så vi er veldig gira på å gjøre mer slikt. Det er kult å kunne gjøre noe uventa for folk som kanskje bryter ned fordommene folk har mot oss kristne og hva vi gjør. Nå var det bare noen tilfeldige skap som kk lapp, neste gang får vi satse på at alle får, avslutter leder Daniel.

Les mer om Godhetsuka og planlegg din egen! 

Av: Fred Even Hellenes